Bruno Mathsson

Bruno Mathsson är en välkänd svensk arkitekt, men även formgivare inom möbler. Idag anses hans möbler vara mycket exklusiva och åtråvärda. Det är inte bara designen som är i fokus, utan komfort och funktion är också något som genomsyrar Brunos koncept när det kommer till möbelformgivning. Är du intresserad av att veta mer om Bruno Mathsson? Läs då mer nedan!

Bruno Mathsson föddes 1907 i orten Värnamo och avled år 1988. Under sina år har Mathsson skapat möbler som än idag är populära i hushåll runt om i både Sverige och i övriga delar av världen. Ett typiskt kännetecken för hans möbler är att de alltid håller hög komfort, en av de egenskaper som främst bidrog till hans framgångar.

Signalement

Framför allt är det nog simpelheten som kännetecknar Brunos möbler. Det märks att fokus har lagts främst på komforten och inte på massa krimskrams utöver det. Givetvis är även designen tilltalande och stilren och därför är det förståeligt varför möblerna finns i så många hem och bostäder. Stilen på möblerna lämpar sig bra i samtliga miljöer, oavsett vilket tycke och smak du har.

Återförsäljare

Är du intresserad av att införskaffa dig en möbel från Bruno Mathsson? Det finns återförsäljare i de flesta orterna i Sverige samt i Danmark, Norge och över hela världen. Svenssons i Lammhult är en möbelaffär som finns runtom i Sverige och denna kedja tillhandahåller möbler från Mathsson. Du du kan även beställa möblerna via deras hemsida på nätet om du föredrar det.

Möbler för alla

Möblerna från Bruno Mathsson är mycket tidlösa och trots att de framtogs på 1900-talet är de fortfarande väldigt populära. De kommer förmodligen aldrig gå ur tiden och om du väljer att införskaffa dig exempelvis en stol eller ett bord är de lätta att matcha med din övriga inomhusmiljö. Färgerna och materialen som används är mycket naturliga och passar de allra flesta.

Category: